Airtrack Factory

Airtrack Factory

Airtrack Factory

Automatisering orderpickproces voor Airtrack Factory

Airtrack Factory leidt de industrie met hun innovatieve en hoogwaardige opblaasbare sportmatten, geliefd bij professionals en amateurs wereldwijd.

Handige scanner-app

Snellere orderpicking

95%

Minder fouten

Bedrijf

Airtrack Factory

Locatie

Nijmegen, Nederland

Bedrijfsgrootte

10-50

Oplossingen

Databases

Interfaces

Automations

Webapplicaties

Tools

Bubble

Make

Airtable

Over 

Airtrack Factory

AirTrack Factory, opgericht in Nederland en met productiefaciliteiten in China, is een toonaangevende fabrikant van opblaasbare sportmatten. Het bedrijf staat bekend om zijn hoogwaardige producten die wereldwijd worden gebruikt in gyms, scholen en door professionele atleten. AirTrack Factory zet zich in voor continue innovatie en kwaliteit, wat hen een vertrouwde naam heeft gemaakt in de sportindustrie.

 · 

Airtrack Factory

 · 

Airtrack Factory

 · 

Airtrack Factory

 · 

Airtrack Factory

Uitdaging

Airtrack Factory stond voor een grote uitdaging: het automatiseren van hun orderpickproces. Er was behoefte aan een tool die niet alleen zou helpen bij het efficiënt picken van orders, maar die ook naadloos zou integreren met hun huidige ordermanagementsysteem. De wens voor specifieke functionaliteiten maakte dat standaardsystemen op de markt niet volstonden, waardoor een oplossing op maat vereist was.

Oplossing

Bij Optimeister zijn we de uitdaging aangegaan met no-code tools. Door nauw samen te werken met het Airtrack-team, hebben we een tool ontworpen en ontwikkeld die het mogelijk maakt voor de orderpickers om alle orders uit het ordermanagementsysteem efficiënt af te handelen met behulp van een handige scanner.

Integratie met het ordermanagementsysteem

Om de efficiëntie van het orderpickproces te maximaliseren, hebben we een geavanceerde integratie ontwikkeld met het bestaande ordermanagementsysteem. Deze integratie zorgt ervoor dat nieuwe orders automatisch worden opgehaald in de database van de applicatie en eventuele wijzigingen direct worden bijgewerkt. Daarnaast is er tweerichtingscommunicatie: elke aanmaak van een pakbon via onze app wordt onmiddellijk teruggemeld aan het ordermanagementsysteem.

Gebruiksvriendelijke scanner-app

We hebben een speciale app ontworpen en ontwikkeld die optimaal functioneert op handscanners. Deze app maakt het mogelijk om snel en efficiënt gegevens in te voeren door simpelweg barcodes te scannen in het magazijn. Met deze functionaliteit kunnen orderpickers direct relevante velden in de app activeren en vullen, wat leidt tot een snellere verwerking van orders en minder fouten tijdens het picken.

Alle orders in één overzicht

In de app kunnen orderpickers eenvoudig alle orders per week bekijken. Door op een order te klikken, verschijnen direct de details en de lijst van producten die gepickt moeten worden. Dit zorgt voor een duidelijk en toegankelijk overzicht, waardoor orderpickers snel de benodigde informatie bij de hand hebben.

Pick de juiste producten per order

De app maakt het mogelijk voor orderpickers om orders product voor product af te handelen. Elke orderpicker kan gemakkelijk het serienummer van een product scannen. Tijdens het scannen controleert de app automatisch of het gescande artikel overeenkomt met het artikel in de order en of het niet al aan een andere order is toegewezen.

Na het succesvol afronden van de picking voor een order, wordt de order afgesloten en automatisch teruggemeld aan het ordermanagementsysteem.

''

"Optimeister is een club die het spel verandert. Niet alleen vanwege hun effectieve no-code aanpak, maar ook de goede bereikbaarheid en het snelle begrip van onze zakelijke behoeften. Ze respecteren deadlines en leveren kwaliteitswerk tot in de puntjes. Het was een succesvol project, maar ook een leerrijke ervaring voor ons. De professionaliteit, gecombineerd met jeugdige energie, was verfrissend en inspirerend. Optimeister, jullie zijn top!"

Jeroen Sarink

Co-owner

 

Airtrack Factory

Benieuwd wat wij voor
jou kunnen betekenen?

Plan direct een afspraak in met Fritz om te sparren over je project wanneer het jou uitkomt.

Plan kennismaking

Fritz Wierper

No-code consultant