Plintenfabriek

Plintenfabriek

Plintenfabriek

Slimme planningtool voor productie Plintenfabriek.nl

Plintenfabriek.nl is specialist in de productie van plinten, deurlijsten, vensterbanken en andere soorten interieurafwerking.

Bedrijf

Plintenfabriek

Locatie

Ravenstein, Nederland

Bedrijfsgrootte

100-250

Oplossingen

Webapplicaties

Databases

Interfaces

Automations

Tools

Bubble

Make

Over 

Plintenfabriek

Plintenfabriek.nl is specialist in de productie van plinten, deurlijsten, vensterbanken en andere soorten interieurafwerking, gevestigd in Ravenstein. Met meer dan 200 medewerkers en een fabriek die bestaat uit meer dan 30 productielijnen verdeeld over 6 productiehallen, is Plintenfabriek.nl uitstekend uitgerust om zowel bedrijven als particulieren te voorzien van hoogwaardige afwerkingen. Dankzij deze capaciteit kunnen zij naadloze producten leveren met snelle levertijden en tegen scherpe tarieven.

 · 

Plintenfabriek

 · 

Plintenfabriek

 · 

Plintenfabriek

 · 

Plintenfabriek

Uitdaging

Om de beloofde levertijden te garanderen, is een optimale bezettingsgraad van de productielijnen essentieel. Productieleiders stelden voorheen wekelijks een productieplanning op in Excel en communiceerden deze via diverse groepsapps. Dit proces zorgde ervoor dat elke productielijn adequaat bezet was door operators met de juiste vaardigheden. Echter, het opstellen en handhaven van deze planning was complex door factoren zoals verlof en ziekteverzuim, beperkt inzicht in de vaardigheden van de operators, dubbele bezetting en inefficiënte communicatie.

Oplossing

Plintenfabriek en Optimeister zijn een samenwerking aangegaan om de productieplanning te digitaliseren. Het resultaat is een slimme, web-based planningstool die zowel voor de productieleiders als de operators toegankelijk is. Via deze tool kunnen de productieleiders met gemak de juiste operators toewijzen aan een productielijn, waarna de operators hun shifts gemakkelijk kunnen inzien. Deze innovatie leidt tot een significante efficiëntieslag voor de productieleiders en garandeert een optimale bezettingsgraad van de fabriek.

Gemakkelijk shifts aanmaken op een productielijn

Selecteer operators met de juiste skills

Controle op beschikbaarheid en dubbele bezetting

Operator kan persoonlijke weekplanning inzien

Handige e-mailnotificaties

''

"In het stroomlijnen van de processen binnen ons bedrijf is Optimeister een perfecte partner gebleken. Ze zijn duidelijk in de communicatie over de verwachtingen aan beiden kanten en zeer meedenkend over passende oplossingen om tot een goed eindresultaat te komen. Ik kan ieder bedrijf aanraden om eens in gesprek te gaan met de heren van Optimeister. Wij gaan ons voorbereiden op een volgende stap in de samenwerking."

Diek van den Berk

Technisch directeur

 

Plintenfabriek

Ontdek hoe we jouw
bedrijf kunnen helpen

Plan direct een afspraak in met Fritz om te sparren over je project wanneer het jou uitkomt.

Plan kennismaking

Fritz Wierper

No-code consultant