Ontdek 6 krachtige features van Airtable AI om je workflow te boosten

Door 

Fritz

 op 

19

-

06

-

2024

In de dynamische wereld van vandaag is AI niet langer een toekomstfantasie, maar een realiteit die niet te negeren is. AI heeft de manier waarop we werken en met data omgaan getransformeerd. Airtable AI maakt het nu mogelijk om deze kracht te benutten en te combineren met de enorme hoeveelheid data die je tot je beschikking hebt. In deze blog ontdek je hoe Airtable AI je kan helpen om jouw workflows te optimaliseren en je productiviteit naar een hoger niveau te tillen.

Airtable en AI: Een krachtig duo

Airtable is een flexibel en gebruiksvriendelijke no-code ontwikkeltool voor databases en applicaties dat de eenvoud van een spreadsheet combineert met de kracht van databases en interfaces en automations. AI is mega krachtig, maar werkt pas echt goed als je het kunt integreren in je processen en data. Airtable maakt dit eenvoudiger dan ooit. Met zijn veelzijdige functies kun je data beheren, organiseren en analyseren op manieren die voorheen ondenkbaar waren. Voeg hier de kracht van AI aan toe, en je ontketent een wereld van mogelijkheden. Airtable AI helpt je om data sneller en efficiënter te verwerken, zodat je meer tijd hebt om je te concentreren op wat echt belangrijk is.

6 toepassingen van Airtable AI

Nu je een idee hebt van de kracht en potentie van Airtable AI, is het tijd om te ontdekken hoe deze innovatieve technologie jouw werkprocessen kan transformeren. Hieronder bespreken we zes concrete toepassingen van Airtable AI die je workflow naar een hoger niveau kunnen tillen:

1. Samenvatten

Stel je voor dat je grote datasets snel kunt analyseren en nieuwe inzichten kunt ontdekken. Met Airtable AI kun je precies dat doen. Het helpt je om de belangrijkste punten te identificeren en je team op één lijn te krijgen voor de meest krachtige stappen vooruit. Je kunt meerdere kolommen of zelfs gelinkte items samenvatten en lange histories van berichten onder een record eenvoudig beheren. Dit is ideaal om snel de essentie uit een berg aan informatie te halen en tijd te besparen.

2. Categoriseren

Met Airtable AI wordt het eenvoudig om je data te categoriseren. Je kunt honderden records onmiddellijk taggen en organiseren, waardoor je snel inzicht krijgt in je gegevens. Definieer verschillende opties waaruit de AI kan kiezen op basis van diverse velden van het betreffende item. Dit maakt het categoriseren van informatie niet alleen sneller, maar ook accurater.

3. Content genereren

Het opstellen van interne en externe communicatie kost vaak veel tijd. Airtable AI kan in seconden een eerste draft genereren, zodat jij je kunt focussen op het verfijnen van de boodschap. Of het nu gaat om productbeschrijvingen of andere tekstuele content, met verschillende inputwaarden kun je snel en gemakkelijk de juiste teksten creëren. Dit bespaart tijd en helpt je om sneller tot een overtuigende boodschap te komen.

4. Tekst vertalen

Ga grensoverschrijdend met elk initiatief door je interne en externe communicatie te vertalen zonder extra middelen of planningen. Met Airtable AI kun je informatie direct vertalen over verschillende talen en regio's heen, terwijl je gemakkelijk de stem en toon aanpast. Dit maakt het mogelijk om een breder publiek te bereiken en effectiever te communiceren op internationaal niveau.

5. Aanbevelen

Gebruik Airtable AI om automatisch de juiste medewerkers te identificeren, gerelateerde projecten te koppelen en je werk te matchen met initiatieven binnen de organisatie. Het kan slimme aanbevelingen doen op basis van andere velden in je tabel, zoals de beste persoon voor een specifieke taak. Hierdoor wordt de samenwerking binnen je team en organisatie nog effectiever

6. Formules genereren

Het genereren van complexe formules in Airtable kan een uitdagende klus zijn. Maar met de integratie van AI wordt dit proces een stuk eenvoudiger. De AI weet direct hoe je tabel eruitziet en genereert zeer betrouwbare formules op basis van minimale input. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je formules altijd correct zijn.

Prijzen

AI is een add-on die je kunt toevoegen aan je betaalde plan. De kosten zijn €7 per maand per gebruiker, of iets minder als je voor een heel jaar betaalt. Per gebruiker krijg je 3500 credits. Probeer het vooral uit en als je twijfelt over de investering, overweeg dan goed hoe je al deze AI-toepassingen binnen je bedrijf kunt gebruiken en weeg de efficiëntiewinst af tegen de maandelijkse investering.

Airtable AI pricing

Conclusie

Airtable AI biedt je de kans om grote vooruitgang te boeken in de manier waarop je data analyseert en samenwerkt. Door de integratie van AI in je dagelijkse workflows, krijg je toegang tot geavanceerde tools die je helpen om effectiever te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos: van het snel samenvatten van grote datasets en het categoriseren van informatie tot het genereren van content en het maken van complexe formules.

Laat je vooral inspireren door deze mogelijkheden en ontketen de kracht van jouw data met de slimme oplossingen van Airtable AI!

Benieuwd naar de mogelijkheden van Airtable AI voor jouw bedrijf?

Plan een kennismaking en wij geven je graag een demo van Airtable AI

Plan kennismaking

Veelgestelde vragen

No items found.

Ontdek hoe we jouw
bedrijf kunnen helpen

Plan direct een afspraak in met Fritz om te sparren over je project wanneer het jou uitkomt.

Plan kennismaking

Fritz Wierper

No-code consultant